Exist Nu AB/Exist Publishing

Handledning och förlag

Om företaget

Företaget grundades 2010 av Kristina Bähr, ombildade till aktiebolag till 2011. 2014 bildades Exist Publishing, som en del i bolaget.

Företaget arbetar med att sprida forskning kring hjärnan och ledarskap och har hjärnan i fokus vid alla insatser.

Ledord:

  • Professionalism.
  • Nyfikenhet.
  • Nyskapande

    Exist Nu AB arbetar med hjärnan i fokus och kombinerar neurovetenskap, ledarskap, organisation och kunskap om beteendeförändringar för att optimera förutsättningarna för förändring. Att öka förståelsen för hjärnans arbetssätt är ett användbart sätt att underlätta för beteendeförändringar och förändra synen på sig själv och andra.

Om Kristina Bähr

Barnläkarspecialist, certifierad professionell coach och coachande handledare med stor erfarenhet av svåra samtal med människor i kris och från brytpunkten där biologi (hjärnforskning) och psykologi möts. Människan är en helhet av båda delar och det tar jag hänsyn till när jag arbetar.

Efter ett liv rikt på egna erfarenheter och en aning krokig väg, har jag följt min drivkraft att få prata färdigt med människor, om det som är viktigt i att vara människa.

Jag började i musikens värld med sikte på att bli operasångerska, men scenskräck satte stopp för det i 20-årsåldern. Efter 5 års sång i studentorkester och byte av inriktning till medicinstudier, var scenskräcken borta – när jag sjöng – men att tala inför människor var fortfarande omöjligt.  När jag väl bytte bana, igen, till egen företagare övervann jag stegvis rädslan och började att älska att föreläsa och engagera andra.

Hjärnan fascinerar mig för sin kombination av automatiska reaktioner, reflekterande tankar, känslor och emotioner. För att vi ska förstå ledarskap och lärande kan vi använda oss av den tvärvetenskapliga forskningen som kopplar samman beteenden och neurovetenskap och kanske göra obegripliga beteenden lite mer begripliga på sikt.

Jag inspireras av det som utvecklar och berikar vårt liv. Carl Jung har sagt att ”guldet finns i mörkret”  – och varje gång jag möter människor med utmanande beteenden eller svårigheter, ser jag en möjlighet att vända det till en användbar styrka i framtiden.

Att vara människa är det mest spännande jag kan tänka mig och att bidra till en bättre värld genom att se varje människa för den unika människa hon är, är den livsvision jag lever i. Steg för steg – människa för människa – lokalt och globalt.

Vi är tillsammans i det här med att vara människa.  

Legitimerad läkare (läkarexamen 2000),

  • Barnläkarspecialist, Astrid Lindgrens Barnsjukhus 2008
  • Överläkare Oxelösunds Vårdcentral 2010 – 2011
  • Konsultläkare 2011-
  • Skolöverläkare 2013-

Coachande handledare, Coachwalk Academy Malmö, 2013-14.

Certifierad Professionell Coach, enligt ICF:s standard för PCC, via Leapfrog AB i Stockholm, 2013
Diplomerad ACC (2010), Diplomerad PCC (2012) enligt ICF:s (International Coach Federation) riktlinjer via Leapfrog AB i Stockholm.

Fackligt arbete i Läkarförbundet, 2000-2004 samt 2006-2009. Den senare perioden på Astrid Lindgrens barnsjukhus på divisionsnivå – vilket inneburit löneförhandling, MBL förhandlingar, HR ärenden mm för ca 360 läkare.

Meditationserfarenhet sedan 2004
Diplomerad Mindfulnessinstruktör januari 2011, utbildad av Ola Schenström – Mindfulnesscenter.

CUPS – Chefsutvecklingsprogrammet för sjukvården, IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

Neuroledarskap

Neuroledarskap är ett växande område för forskning, som knyter ihop ledarskapsutveckling, ledarskap vid förändring, den sociala hjärnan och lärande med neurovetenskaplig forskning.

NeuroLeadership Institute har utvecklat ett stort nätverk av forskare, ledare och professionella och ordnar varje år en utbildningskongress för ett utbyte av aktuell forskning med anknytning till området.

Det finns många användbara modeller och akronymer (minnesregler), varav Exist Nu AB kommer presentera dessa regelbundet i nyhetsbrev, blogg och på hemsidan, då de är lätta att komma ihåg och använda i vardagen.

Exist Nu AB använder flera av dessa modeller och angreppssätt i verksamheten – både i coaching, handledning och föreläsningar.

Forskningen om hur hjärnan fungerar expanderar snabbt och Exist Nu AB har fokus på att presentera vad vi vet om hjärnan (hittills) på ett sätt, så att det blir användbart för dig som kund.

Kristina har gått en 6 månaders utbildning via Neuroleadership Institute (CFN Certificate in the Foundations of Neuroleadership) för att spetsa kunskapen om hjärnan, som ledare och lärande agent, så att det kan komma kunder och klienter till gagn.

Kalendarium