#100 Hjärnan och factfulness – Anna Rosling-Rönnlund

26 augusti 2018

JUBILEUMSAVSNITT 100!

I april 2018 kom boken ”Factfulness” skriven av Hans, Anna och Ola Rosling. Den handlar om de vanligaste tankefel vi människor gör när vi ska bedöma världens tillstånd. Ofta hanterar hjärnan saker i svart och vitt och tycker att något är ”dåligt” men glömmer att det faktiskt är mycket bättre än för 10 eller 30 år sedan.

Anna Rosling-Rönnlund har tillsammans med sin man Ola och svärfar Hans Rosling jobbat i 19 år för att få världen att bli lite mer begriplig och för att förenkla komplexa samband så att vi kan förstå hur världen ser ut på riktigt. I det här avsnittet berättar Anna om sin egen helomvändning från konst till samhällsvetenskap och globala frågor och även om drivkrafterna bakom att skriva boken ”Factfulness” som av Bill Gates och Barack Oblama rekommenderas som en av de viktigaste böckerna i år.

Gör gärna testet på http://gapminder.org/test/ och spana in Dollar street https://www.gapminder.org/dollar-street/matrix  och öka din kunskap om hur världen ser ut i dag. Vill du ha kontakt med Kristina mailar du lättast till kontakt@hjarnpodden.se

 

Hjärnpodden

Leave a Reply

  • (will not be published)