#88 Sömn – för att leva, professor Torbjörn Ŋkerstedt

1 februari 2018

I det här avsnittet pratar Kristina med Torbjörn Åkerstedt om sömnens betydelse och förutsättningen för att leva. Hjärnan behöver sömn för återhämtning, lagring och konsolidering (befästande) av minnen.

Torbjörn Åkerstedt är professor vid Stressforskningsinsitutet och har forskat på sömn och utmattning under större delen av sitt yrkesverksamma liv. I avsnittet berör vi hur man kan öka sin sömn, sömnhygien och vad man ska göra när man inte kan sova. Vi pratar även en del om hur mycket vi faktiskt sover i genomsnitt.

För att bli premiumlyssnare av Hjärnpodden för tillgång av tidigare avsnitt om sömn bli medlem på hjarnpodden.se

Avsnitt 44 Intervju med Christian Benedict – forskare vi Uppsala universitet

Avsnitt 4 Med Kristina Bähr – basics om sömn.

Detta avsnitt har Exist.se fått stöd för produktion och redigering av Sanofi.

Hjärnpodden

Leave a Reply

  • (will not be published)