#73 Fördel ADHD – intervju med Anders Hansen

17 september 2017

Anders Hansen är tillbaka som gäst i Hjärnpodden och den här gången berättat Anders om sin nya bok ”Fördel ADHD” som kom ut nu i mitten av september 2017.

I avsnittet pratar vi om hur individer med drag av ADHD har olika förmågor som gagnat människans utveckling, exempelvis att inte nöja sig med status quo.

Anders berättar även vilka fynd i genetik som stödjer att drag av ADHD kan ha gjort att människovandringar kommit till stånd.

Vi pratar även om grunden bakom hyperfokus och att det kan vara svårt att byta fokus och att hålla vakenheten (uppmärksamheten) när man har ADHD.

Vad kan det innebära för fördelar? Hur kan vi se diagnoser i ett annat perspektiv och kan det finnas fördelar med att vara olika? Definitivt.

Anders kan du kontakta via Twitter och för att komma i kontakt med Kristina kontaktar du henne via kontakt@hjarnpodden.se eller via Hjärnpoddens sida på Facebook.

Länk till boken ”Fördel ADHD” 

TIDIGARE AVSNITT med Anders Hansen är avsnitt 30 som handlar om fysisk aktivitet och effekter på hjärnan. Hjärnstark. Du hittar lättast dit via Hjarnpodden.se

Hjärnpodden

One Response to “#73 Fördel ADHD – intervju med Anders Hansen”

 1. Magnus Giertz on

  Hej och tack för ett mycket intressant avsnitt gällande ADHD.

  Hör av mina döttrar (11 respektive 14 år) hur de ser på klasskamrater som upplevs som störande, har svårt att sitta still samt får specialhjälp osv. I deras värld, säkert färgad av min och andra vuxnas, är ADHD ett problem och inte en tillgång.

  Blir ett spännande samtal runt middagsbordet ikväll med ”fördels-glasögonen” på mig.

  Med vänlig hälsning,
  Magnus

  Svara

Leave a Reply

 • (will not be published)