#70 Meditation och ledarskap – Lasse Lychnell, HHS

24 augusti 2017

Lasse Lychnell är forskare på Handelshögskolan i Stockholm och har gjort sin avhandling på verksamhetsutveckling och IT frågor. Sedan en tid har Lasse fokuserat allt mer på den mänskliga delen i införandet av förändringar och i samband med det blivit mer intresserad av ledarens personliga utveckling.

I det här avsnittet pratar vi om hur meditation och mindfulness kan påverka ledares självkännedom och impulsreglering, men även påverka uppfattningen om sig själv i relation till andra. Vi pratar även om kommunikation och ledarskap.

I avsnittet rekommenderar jag boken ”Var du än går är du där” av Jon Kabat-Zinn, då den är en grundläggande bok om den sekulariserade (alltså utan religiöst inslag) mindfulness som introducerades i vården som en behandlingsmetod. För mer information och tillgång till alla avsnitt besök www.hjarnpodden.se Vill du ha kontakt med Kristina – maila till kontakt@hjarnpodden.se eller skicka ett meddelande på Hjärnpoddens sida på Facebook.

Leave a Reply

  • (will not be published)