#38 – Våga leda med hjärnan – Intervju med Malin Trossing

9 oktober 2016

I det här avsnittet pratar Kristina med Malin Trossing, författare till ett flertal böcker om modigt ledarskap. Vi pratar om att våga leda med hjärnan.

Det handlar om att förstå hjärnans grundläggande funktion och hur vi människor reagerar på belastning och andra människor i grupp.

Malin Trossing är ingenjör, men förstod tidigt att hon hade mer intresse mer för människor än för teknik.  Malin har arbetat som chef och ledare under flera år av sin karriär och är nu egen företagare. I det här avsnittet berättar Malin om hur hon sett samband mellan de vanligaste ledarskapsteorierna och kunskaper om hjärnan. Malin läste in sig på aktuell forskning kring hjärnans funktion och kopplade ihop det med ledarskapserfarenheten och teorierna kring ledarskap.

Vi pratar även om hur vår sociala hjärna beter sig i jobbet och hur människor tolkar samma situation olika utifrån unika erfarenheter. Det går inte heller vara modig, om man inte är rädd.

Malin Trossing går att nå via daretolead.se och som vanligt går det bra att nå Kristina på kristina@exist.se eller via kontaktförfrågan på LinkedIn.

Beställ gärna Malins bok ”Våga leda med hjärnan” här

Kristinas bok ”Hjärnan i skolan – möt barnen där de är” beställer du här eller under förlag här på hemsidan.

Som vanligt går det bra att kommentera, ställa frågor eller ge förslag på kommande avsnitt via Hjärnpoddens sida på Facebook eller nedanför detta avsnitt.
Hjärnpodden

One Response to “#38 – Våga leda med hjärnan – Intervju med Malin Trossing”

Leave a Reply

  • (will not be published)